Bagaimana Menyiapkan Donat rumahan, Lezat

Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk resipi donat buatan sendiri yang unik dan selamat? Resepi donat homemade yang buat anda baper ni sebenarnya dicari oleh ramai orang sekeliling kita, mungkin salah seorang kawan. Orang ramai telah terbiasa menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat tentang imej untuk digunakan sebagai pratonton. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah cara menyediakan ladu minyak sedap buatan sendiri yang mudah. Penyediaan sangat sukar dan mudah. Jika tidak dirawat dengan betul, hasilnya tidak memuaskan dan selalunya tidak selesa. Malah, bebola minyak manis buatan sendiri harus mempunyai bau dan rasa yang manis.
Beberapa faktor mempengaruhi kandungan perisa ladu minyak buatan sendiri, daripada jenis bahan, pemilihan bahan segar, penyediaan dan persembahan. Jangan risau jika anda ingin membuat ladu minyak yang lazat di rumah, apabila anda mengetahui helahnya, hidangan ini boleh menjadi lazat. Berikut ialah foto ladu minyak buatan sendiri yang boleh anda gunakan sebagai inspirasi.
Di bawah adalah beberapa petua dan petua berguna yang boleh digunakan untuk menyiapkan ladu minyak buatan sendiri. Anda boleh membuat ladu minyak di rumah dengan 11 bahan dan 6 langkah. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
Bahan-bahan dan perasa yang diperlukan untuk ladu minyak buatan sendiri:
- 350 gr tepung protein tinggi (saya guna jenama Chakra)
- 150 gr tepung protein sederhana (saya guna segitiga biru)
- 80 gram gula tepung
- 2 biji telur (1 kuning telur sahaja)
- 250 ml air sejuk ais
- 10 gr yis segera (mesti sedia² masih aktif)
- 3 gr gula-gula bakeri (jika ada, saya menggunakan bedak talkum untuk pelembut kain)
- Susu tepung Dancow 2 bungkus
- Dua komponen
- 1/2 sudu kecil garam halus
- 100 gram marjerin (saya guna marjerin biru untuk kek dan biskut)
Langkah-langkah membuat ladu minyak buatan sendiri
- Sediakan bahan dan gaulkan semua bahan dengan penyodok dahulu. Setelah semuanya sebati, masukkan 2 biji telur dan uli hingga rata, kemudian masukkan air batu dengan pengisar.

- Masukkan bahan kedua, marjerin dan garam halus, uli lagi selepas sebati adunan. Kemudian bulatkan doh

- Jika adunan telah mengembang, masukkan ke dalam mangkuk/mangkuk dan tutup dengan serbuk/kain lap dan ratakan selama 45 minit hingga 1 jam.

- Setelah doh mengembang, ratakan doh supaya udara sedikit kembang

- Jangan jadikan doh terlalu lembut, buang sahaja seperti donat, kemudian taburkan serbuk/kain di atas api selama 30 minit.

- Taraaaaa ... keladi !! Donat di rumah lembut dan lembut, tidak keras, sedia untuk mencuba ... Anda boleh mencubanya di rumah, kami berharap ia berguna.

Terima kasih kerana membaca resipi yang pasukan kami tawarkan di sini. Kami berharap ladu minyak buatan sendiri yang mudah di atas akan membantu anda menyediakan hidangan menarik untuk keluarga / rakan atau menjadikannya sebagai inspirasi perniagaan masakan. Semoga bermanfaat dan menggembirakan!