'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Mie Ayam Rumahan, Lezat Sekali - Enhanced Wall

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Mie Ayam Rumahan, Lezat Sekali

mi ayam

Mencari idea tentang cara membuat mi ayam yang unik melawan nasib malang, sesetengah orang di sekeliling kita sedang mencari mi ayam buatan sendiri yang lazat, dan mungkin salah seorang daripada mereka akan menjadi kawan. Dia menggunakan internet di telefon bimbit untuk menggunakan maklumat imej sebagai idea. Dan kali ini saya akan berkongsi kelas induk tentang cara membuat mi ayam buatan sendiri yang paling kaya, tetapi ia tidak begitu sukar, tetapi juga tidak mudah. Jika salah, hasilnya tidak akan hampa dan manis. Sememangnya Mee Ayam Manis Romahan sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang akan memenuhi selera kita.

Terdapat banyak faktor yang boleh menjejaskan kualiti mee ayam buatan sendiri, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar dan cara memasak dan menghidangkannya. Tidak kira di mana anda berada, anda tidak perlu risau untuk membuat mee ayam delima yang lazat kerana resipi ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa jika anda sudah mengetahui semua caranya. Di bawah adalah gambar mee ayam buatan sendiri.

Bilangan hidangan siap untuk memasak mee romakhana ayam adalah 2 kali ganda. Jadi pastikan bahagian ini cukup besar untuk anda dan orang tersayang.

Selain itu, masa yang diperlukan untuk memasak mee ayam buatan sendiri dianggarkan selama 45 minit.

Berikut adalah beberapa petua dan petua yang berguna tentang cara membuat mee ayam siap sedia. Anda boleh membuat mee ayam buatan sendiri menggunakan 30 bahan dan 5 langkah. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Bahan-bahan dan Rempah-rempah untuk Membuat Mee Ayam Buatan Sendiri:

  1. Cukup tulang ayam
  2. 3 cawan air
  3. garam secukup rasa
  4. lada secukup rasa
  5. kuah sup
  6. minyak ayam
  7. Rasa kulit ayam
  8. sedikit minyak sayuran
  9. 2 ulas bawang putih
  10. burung
  11. 3 biji bawang
  12. 2 ulas bawang putih
  13. Halia mengikut kehendak
  14. Cuba lengkuas
  15. 1 helai sup
  16. 2 ekor landak laut
  17. 1 helai daun oren
  18. 1/4 sudu teh pelari
  19. 1/4 sudu teh lada
  20. 1/4 sudu teh garam
  21. 1/2 sudu teh gula
  22. 1 sudu teh soya
  23. Rasa macam soya manis.
  24. 1/4 kilo ayam
  25. mentega seperti yang dikehendaki
  26. Permintaan
  27. 1 mentol
  28. Cendawan tiram secukupnya untuk menampung ayam
  29. 1 kotak Akats
  30. 1 kotak mee telur

Cara memasak mee ayam buatan sendiri

  1. Pertama, rebus tulang ayam dalam air, rebus sup, kemudian garam dan lada sulah. didih
  2. Masak bawang putih yang dikisar bersama kulit ayam sehingga kulit ayam kering, kemudian masukkan minyak ayam.
  3. Rebus mesin basuh selama seminit, kemudian ketepikan. Reneh selama 2 minit supaya pasta tidak dihadam, kemudian toskan
  4. Kupas dan parut labu dan perah. Sapu rempah dengan minyak hingga wangi dan keemasan. Letakkan setengah cawan air. Masukkan daun pucuk, daun oren, dan daun limau tumbuk. Masukkan bawang besar dan ayam cincang (boleh masukkan cendawan tiram dan baki tulang). Masukkan kacang soya dan kacang soya manis. Sesuaikan dengan rasa dan masak sehingga air surut.
  5. Sedia untuk berkhidmat: tuangkan 1 sudu besar. minyak ayam, tambah 1 sudu besar. Kicap secukup rasa. Masukkan mee dan gaul dan masukkan ayam dan garam. Tuangkan dalam kuahnya. Hidangkan mengikut kehendak, boleh tambah cili, soya atau rempah sup

Kenapa mudah bukan? Inilah cara membuat mee ayam buatan sendiri yang anda amalkan di rumah. Semoga berkesan dan bergembira!

Link copied to clipboard.