Resep Macaroni saos spageti rumahan yang Lezat Sekali

Adakah anda masih mencari idea untuk resipi sos pasta yang akan membuatkan anda unik? Ramai orang sekeliling kita tercari-cari cara mudah membuat sos spageti di rumah, mungkin anda salah seorang daripadanya. Orang ramai menggunakan Internet pada telefon pintar mereka untuk melihat dan mendapatkan maklumat tentang imej. Baiklah, kali ini saya akan berkongsi tutorial bagaimana untuk mengikuti langkah-langkah mudah untuk membuat pasta anti-rejection dengan sos spageti buatan sendiri, ia sangat sukar dan mudah. Sekiranya pemprosesan yang tidak betul, hasilnya akan menjadi sederhana, tidak enak. Malah, pasta buatan sendiri yang manis dengan sos spageti harus berbau dan rasa untuk membangkitkan selera anda.
Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti pasta buatan sendiri dengan sos spageti, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat pasta buatan sendiri yang lazat dengan sos spageti di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah ialah foto pasta buatan sendiri dengan sos spageti untuk digunakan sebagai contoh.
Jadi, kali ini kami cuba membuat pasta sos spageti sendiri di rumah. Memastikan bahan-bahan mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat dalam membantu tubuh anda kekal sihat sebagai sebuah keluarga. Anda boleh membuat pasta sos spageti buatan sendiri dengan 15 jenis bahan dan 3 langkah memasak. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.
Kanak-kanak makan mee/pasta daripada membeli-belah di luar yang mereka perlu menggunakan MSG di rumah ☺️
Bahan-bahan untuk Pasta dan Rempah Buatan Sendiri dengan Sos Spaghetti:
- pasta (sebanyak yang anda suka)
- 165 g ayam/daging lembu
- 2 biji tomato, potong halus bijinya
- 3 bawang putih cincang
- 1/2 biji bawang besar dihiris
- sedikit serbuk lada sulah
- Gula pasir secukup rasa
- garam secukup rasa
- 3 sudu besar sos tomato
- 2 sudu besar sos cili (luluskan kepada kanak-kanak)
- Perisa (pilihan kerana saya tidak pernah menggunakan perasa)
- 2 gram / 1/2 sudu teh serbuk oregano
- 1 sudu besar tepung jagung/tepung ubi kayu diberi dengan jumlah air yang betul
- Goreng marjerin
- tutup dengan keju parut
Cara membuat pasta buatan sendiri dengan sos spageti
- Masak pasta sehingga empuk semasa anda membuat sos. tenggelam
- Panaskan kuali, masukkan marjerin, tumis bawang putih dan bawang besar, kemudian masukkan sedikit wangi, masukkan tomato hingga layu sedikit, masukkan daging dan goreng hingga separuh.
- Masukkan air ke dalam tepung, masukkan sos tomato, sos cili, serbuk lada sulah, garam dan gula dan tunggu sehingga mendidih. Sesuaikan rasa dan tunggu sehingga pekat sedikit.
bagaimana? mudah dibaca? Ini adalah pasta buatan sendiri dengan sos spageti yang boleh anda buat di rumah. Selamat mencuba!